Leidingwater in Senegal

Eén van de belangrijkste zaken waar reizigers altijd grondig bij stil willen en moeten blijven staan is de kwaliteit van het leidingwater in het land waar ze op vakantie gaan. Het leidingwater in Senegal is globaal gezien niet veilig te noemen. Er wordt weliswaar gezegd dat het kraanwater in Dakar van een redelijke kwaliteit is (dat is ook zo), maar toch kan deze een niet aangenaam effect hebben op maag en darmen. Wanneer je er zeker van wil dat je niet een bepaalde tijd tijdens je vakantie in het kleinste kamertje van het huis dient door te brengen is het dan ook beslist de moeite waard om het leidingwater in Senegal niet te drinken.

Flessenwater kopen

Overal in Senegal zijn wel flessen water te koop. Wel doe je er altijd goed aan om te kijken of de flessen nog daadwerkelijk zijn afgesloten. Straatverkopers durven namelijk wel eens flesjes vullen met leidingwater om ze vervolgens als flessenwater te verkopen. Let hier dus goed voor op. Softdrinks zoals bijvoorbeeld cola worden veelal opengemaakt na aankoop waardoor ze wel veilig zijn. Pas in Senegal bovendien altijd op met ijsblokjes. Niet zelden worden ze immers gemaakt van leidingwater waardoor ook deze een deel van je vakantie behoorlijk in het water kunnen doen vallen.

Water koken

Bevindt je, je op een zeker ogenblik toch in een gebied waar geen flessenwater voor handen is? Hoe klein die kans ook is, ook dan hoef je nog niet meteen in paniek te schieten. Het koken van water gedurende 5 minuten kan er namelijk voor zorgen dat het gelijk drinkbaar wordt. Het spreekt voor zich dat je dit water niet uitsluitend kan drinken, maar bijvoorbeeld ook kan gebruiken om groenten mee schoon te maken, de tanden te poetsen en ga zo maar door.