Alles over Saly

Saly is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest populaire plaatsen onder toeristen van Senegal. Saly bevindt zich op zo’n 70 kilometer ten zuiden van de Senegalese hoofdstad Dakar en is gelegen aan de zogenaamde Petite Côte. Saly is niet alleen één van de meest populaire locaties van Senegal, daarnaast staat ze op vandaag bekend als één van de vaakst bezochte plaatsen van West-Afrika. Tijdens een vakantie in Senegal mag je Saly dan ook zeker en vast niet vergeten te bezoeken.

Oorspronkelijk een Portugese handelsplaats

De ligging van Saly heeft er eigenlijk altijd voor gezorgd dat ze van een zekere populariteit kon genieten. In eerste instantie had dit evenwel echter niets met toerisme te maken, maar wel met handel. Saly was oorspronkelijk dan ook een handelsplaats van de Portugezen. Ze werd dan ook in het verleden zeer toepasselijk “Sali Portugal” genoemd. In het jaar 1984 werd echter duidelijk dat de toekomst van deze plaats ergens anders lag en het toerisme op dit vlak over zeer veel potentieel beschikte. Datzelfde jaar, namelijk op 24 februari 1984 werd er dan ook gestart met het bouwen van een toeristenoord.

Toerisme van cruciaal belang

Toerisme vormt vandaag de dag verreweg de belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners van Saly. Dit zijn er trouwens niet zoveel. Geschat wordt dat er in dit dorp namelijk op vandaag zo’n kleine 20.000 vaste inwoners zijn. Ondanks de mooie streek en bijvoorbeeld de prachtige stranden om je aan te vermaken komt Saly regelmatig toch ook enigszins negatief in het nieuws. Prostitutie is er bijvoorbeeld net als Aids een niet onaanzienlijk probleem. Toch zorgt het mooie en uitnodigende landschap van Saly er voor dat je er eigenlijk niet omheen kan tijdens je vakantie.

Ontdek de prachtige stranden van Saly

Er zijn in Senegal verschillende mooie stranden terug te vinden, maar Saly beschikt meer dan waarschijnlijk toch over de leukste. Je vindt hier mooie Palmen, het strand wordt naar Afrikaanse normen goed onderhouden en er heerst een gezellige sfeer. Niet alleen het strand, maar ook de toeristische infrastructuur van deze locatie is een goede reden om hier gedurende enige tijd te verblijven. Saly beschikt met het bekende en zeer populaire Le Clos Des Papillons immers over één van de beste verblijfadressen die het land te bieden heeft.