Weer

Wanneer je van plan bent om een vakantie naar Senegal te boeken spreekt het voor zich dat je graag een goed beeld zal willen hebben van wat de actuele weersverwachting in dit land precies is. Wanneer je er evenwel voor kiest om naar Senegal af te reizen buiten het regenseizoen zal je merken dat je steeds kan rekenen op heerlijk warme temperaturen. Bovendien valt er buiten het regenseizoen ook geen neerslag waardoor je ook hier niet van wakker dient te liggen. Zou je graag toch een beetje extra zekerheid willen vooraleer je vertrekt naar het prachtige Senegal? In dat geval helpen wij je op deze pagina graag verder door middel van een actuele weersverwachting.

Rekening houden met het regenseizoen

Zoals op de klimaat pagina reeds aangegeven dien je er tijdens een vakantie naar Senegal rekening mee te houden dat er in dit land sprake is van een regenseizoen. Dit regenseizoen begint in juni en eindigt in oktober. Wanneer je er voor kiest om een vakantie door te brengen in het meer noordelijke deel van Senegal is er geen sprake van een echt regenseizoen, maar wel van een nat seizoen. Ook daar dien je tijdens de maanden juni tot en met oktober dan ook rekening te houden met regelmatig de nodige hoeveelheden regen.

Warme temperaturen

De maanden november tot en met mei worden in Senegal gekenmerkt door zeer hoge temperaturen waarbij de gemiddelde maxima zijn gelegen tussen de 28 en 31 graden. De temperaturen dalen na het ondergaan van de zon licht, maar zijn ook ‘s nachts nog steeds gelegen rond de 17 à 19 graden. Wanneer je verre uitstappen wenst te maken wordt het aangeraden om de warmste ogenblikken van de dag een beetje te mijden. Doe het merendeel van de uitstappen dan ook bij voorkeur tijdens de morgen en niet rond de middag wanneer de zon op haar sterkst is.

Actueel weerbericht

Heeft bovenstaande je nog niet echt weten te overtuigen en wil je toch graag het zekere voor het onzekere nemen? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om het actuele weerbericht voor Senegal op te volgen voor je op vakantie vertrekt. Onderstaande weersverwachting voor Senegal wordt continue geüpdate waardoor ze je iedere dag opnieuw een goed beeld geeft van niet alleen de temperaturen op de dag zelf, maar ook voor de volgende dagen. Regelmatig dit weerbericht even raadplegen zorgt er dan ook voor dat je zowel voor als tijdens je vakantie in Senegal op beide oren kan slapen!

Weersverwachting
Dakar

Weeronline.nl – Meer weer in Dakarweeronline.nl Altijd jouw weer