Op vakantie naar Dakar

Dakar is als hoofdstad van Senegal uiteraard één van de populairste locaties van het land. Dakar is gelegen op het schiereiland Kaap Verde welke meteen het meest Westelijke punt van Afrika vormt. Het is vooral de haven van Dakar die er door de jaren heen voor heeft gezorgd dat dit een vrij welvarende (voor Afrikaanse normen) stad is geworden met uitstekende exportmogelijkheden naar zowel Europa als Amerika. Dakar heeft echter ook op toeristisch vlak heel wat interessants te bieden. Er zijn namelijk verschillende interessante musea terug te vinden en ook tal van andere bezienswaardigheden zijn in of nabij Dakar terug te vinden. Ben je van plan om tijdens je vakantie in Senegal de nodige tijd door te brengen in Dakar? In dat geval is de informatie op deze pagina voor jou beslist interessant.

Internationale luchthaven

Wanneer je een vakantie boekt naar Senegal zal je vanuit België doorgaans altijd op de internationale luchthaven van Dakar vliegen. Dit zorgt er voor dat de Senegalese hoofdstad voor het merendeel van de reizigers meteen de eerste kennismaking vormt met het West-Afrikaanse land. Dakar is een bijzondere hoofdstad die je niet snel zal vergeten. Ze is anders dan veel andere hoofdsteden zowel binnen als buiten Afrika omwille van het opvallende provinciale karakter waar ze zich door kenmerkt. Bovendien biedt Dakar je als reiziger ook heel wat interessante locaties om te bezoeken waardoor steeds meer toeristen er voor kiezen om hier toch een beetje extra tijd door te brengen.

Bezienswaardigheden Dakar

Zoals reeds aangegeven vormt Dakar voor het merendeel van de reizigers die een vakantie naar Senegal boeken de eerste kennismaking met het Afrikaanse land. Je kan er uiteraard voor kiezen om je zo snel mogelijk uit de voeten te maken uit deze drukke stad, maar toch is het een stuk interessanter om er even te blijven hangen. Waarom? Zeer eenvoudig. Dakar beschikt als hoofdstad immers over enkele van de interessantste bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie in Senegal kan ontdekken. Denk hierbij niet alleen aan de Grand Mosque of Dakar, maar wat bovendien ook te denken van het Monument van de Afrikaanse Wedergeboorte? Op slechts anderhalve kilometer van Dakar is bovendien ook het slaveneiland Gorée terug te vinden welke in de boeken staat als één van de bezienswaardigheden van Senegal die je absoluut gezien moet hebben. Tel daar ook nog eens de vele interessante musea bij op die de Senegalese hoofdstad huisvest en het mag meteen duidelijk zijn dat je meer dan voldoende goede redenen hebt om toch de nodige tijd in Dakar door te brengen.

Verblijven in Dakar?

Ondanks het feit dat het merendeel van de reizigers er voor kiest om een verblijf ergens buiten Dakar te boeken kan je ook in de hoofdstad prima verblijven. Sterker nog, enkele van de bekendste en tevens ook beste accommodaties van het land zijn hier te vinden. Denk hierbij niet alleen aan La Villa 126, maar ook aan Villa Mermoz en het Rysara Hotel. Al deze verschillende accommodaties zorgen er voor dat je tijdens je verblijf in Dakar kan genieten van een aangenaam comfort zoals je dat in Afrikaanse landen toch nog maar weinig ziet. Enige tijd verblijven in Dakar om op die manier kennis te kunnen maken met de vele interessante bezienswaardigheden van de Senegalese hoofdstad is beslist de moeite meer dan waard.