Toerisme

Het toerisme in Senegal is door de jaren heen steeds belangrijker geworden voor de economie van het land. Er wordt dan ook heel veel moeite gedaan om het toerisme naar een nog niveau te tillen en meer bezoekers aan te trekken van over de hele wereld. Op vandaag komen niet zelden reizigers uit andere Afrikaanse landen naar Senegal afgereisd, maar ook onder Belgen is dit land zeer in trek. Belgen vinden er op vandaag heel wat prima hotels of resorts terug en worden aangesproken door de vele unieke bezienswaardigheden die verspreid over het land zijn terug te vinden. Wanneer je met andere woorden op zoek bent naar een vakantiebestemming die je een unieke combinatie van ontspanning en cultuur is een vakantie naar Senegal absoluut het overwegen meer dan waard!

Toeristische locaties in Senegal

Wanneer we de verschillende steden en regio’s in Senegal onder de loep nemen kunnen we vaststellen dat het toerisme voor heel wat plaatsen een steeds belangrijker wordende bron van inkomsten vormt. Uiteraard is dit het geval voor de hoofdstad Dakar waar de internationale luchthaven van het land is gevestigd, maar wat verder ook te denken van het historische centrum van Saint-Louis, de prachtige bossen en de haast fabelachtige stranden van Casamance en dan hebben we het nog niet gehad over de vele natuurparken. De voorbije jaren kon verder ook worden vastgesteld dat Touba op vlak van toerisme eveneens zeer aanzienlijke stappen in de juiste richting heeft gemaakt. Dit alles maakt in ieder geval duidelijk dat Senegal steeds meer investeert in het toerisme en met succes. Het land heeft op dit vlak dan ook heel wat moois te bieden.

Interessante bezienswaardigheden

Eén van de belangrijkste redenen waarom steeds meer reizigers er voor kiezen om een bezoek aan Senegal te overwegen gaat schuil in de interessante en ronduit unieke bezienswaardigheden die er in het land zijn terug te vinden. Het slaveneiland Gorée zal bijvoorbeeld bij alle reizigers een diepe indruk nalaten, maar hetzelfde kan ook gezegd worden van het Nationaal Park van Niokolo-Koba. Eveneens een aanrader om te bezoeken voor toeristen is het dorpje Noflaye, een dorp die bekend staat omwille van haar grote schildpaddenpopulatie. Je eerste ontdekkingstocht zal evenwel waarschijnlijk plaatsvinden binnen de stadsgrenzen van de hoofdstad Dakar waar je wordt verrast door het unieke provinciale karakter en je heel wat interessante musea kan bezoeken. Hoe dan ook mag het reeds duidelijk zijn, wanneer je tijdens je vakantie in Senegal een vleugje cultuur wenst op te snuiven zal je merken dat deze stad je op dit vlak heel wat moois te bieden heeft!

Toeristische infrastructuur van Senegal

We kunnen het uiteraard onmogelijk over het toerisme in Senegal hebben zonder rekening te houden met de toeristische infrastructuur van het land. Ook deze is door de jaren heen bijzonder uitgebreid. Er werd zowel door de Senegalese overheid als door buitenlandse investeerders heel wat geld geïnvesteerd in het realiseren van prachtige resorts die de Westerse reiziger weet te bekoren. Het Fathala Wildlife Reserve en het Rysara Hotel zijn slechts enkele van de vele verblijfadressen die je als reiziger een bijzonder aangenaam verblijf zullen bezorgen. Wat opvalt is dat verschillende accommodaties ook in Senegal steeds vaker over een eigen kookgelegenheid beschikken. Met zo’n 106 hotels, 27 complexen met appartementen, 23 bed & breakfasts en 18 vakantievilla’s heeft Senegal op vandaag in ieder geval voor iedere reiziger wat wils te bieden.