Welk klimaat heeft Senegal?

Wanneer je reeds bepaalde informatie op deze website hebt gelezen zal je hebben kunnen vaststellen dat er verschillende goede redenen aan te halen zijn om een vakantie naar Senegal te overwegen. Het klimaat is daar echter zeker en vast één van. Lang niet alle reizigers die er voor kiezen om een vakantie naar dit West-Afrikaanse land te boeken doen dit om er kennis te maken met de lokale cultuur, maar willen gewoon genieten van een stralend zonnetje. Wanneer dit ook jouw bedoeling is zal je merken dat het klimaat van Senegal je hier alle mogelijkheden toe biedt. Meer weten? Lees dan snel verder en kom alles te weten over het klimaat van Senegal!

Overgangsgebied

Van Senegal is bekend dat het is gelegen in een overgangsgebied van woestijn naar savanne. In het noordelijke deel van Senegal heerst een warm woestijnklimaat terwijl er in het centrale deel van het land sprake is van een zogenaamd steppeklimaat. Boek je een vakantie naar het zuidelijke deel van Senegal, dan zal je rekening moeten houden met een tropisch savanneklimaat. Klimaatveranderingen hebben er net als overal ter wereld voor gezorgd dat er enkele wijzigingen vastgesteld kunnen worden in dit West-Afrikaanse land. Zo valt het op dat het totale oppervlak op vlak van woestijn en grassteppe aanzienlijk is toegenomen ten opzichte van de savanne.

Temperaturen in Senegal

Hoewel er sprake is van verschillende klimaten in Senegal dien je er als reiziger rekening mee te houden dat het eigenlijk overal in het land het hele jaar door erg warm kan zijn. De meest aangename temperaturen zijn terug te vinden in de kustregio omdat de zeebries hier zorgt voor de nodige verkoeling. De gemiddelde maximumtemperaturen zijn hier gelegen tussen de 25 en 35 graden. Trek je landinwaarts, dan zijn temperaturen van 40 graden of meer geen zeldzaamheid meer. In het grensgebied met Mali kunnen zelfs temperaturen van boven de 50 graden voorkomen. Ook dit is zeker iets om rekening mee te houden wanneer je bijvoorbeeld wenst rond te trekken tijdens je vakantie.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een vakantie naar Senegal is afhankelijk van de locatie waarheen je, je reis wenst te ondernemen. Zoals je eerder op deze pagina reeds hebt kunnen lezen is er in Senegal immers sprake van niet één, maar wel van verschillende klimaten. Globaal gezien geldt voor dit West-Afrikaanse land echter dat de beste reistijd is gelegen tussen december en februari. Van juni tot en met september dien je immers rekening te houden met niet alleen zeer warme temperaturen, daarnaast is er ook sprake van behoorlijk veel regen. Wanneer de moesson haar van haar slechtste kant laat zien is vertoeven in Senegal in ieder geval geen pretje! Wil je graag een vakantie boeken naar de kustregio van Senegal? In dat geval kan je rekenen op veel meer droge dagen. Een vakantie naar deze regio kan dan ook perfect ondernomen worden van oktober tot juni.